VOEDZAAM | Zomerse quinoa salade

Dit recept deel ik bewust met de zomer in aantocht: het is een makkelijk recept en kan perfect als onderdeel van een picknick. Doordat geen van de groenten in dit recept gekookt of gebakken worden, is de salade snel klaar. Dat is ideaal, want met de warme dagen die nog komen, sta je liever niet teveel boven een hete kookplaat.

In deze salade vind je geroosterde kikkererwten. Tijdens het roosteren in de oven kook je de quinoa en snijd je alle groenten. Mocht je nu geen oven in de buurt hebben, omdat je bijvoorbeeld aan het kamperen bent, kun je de kikkererwten ook alleen goed spoelen en ze daarna met de kruiden bestrooien. Minder bite, maar ook ontzettend lekker!

De walnootolie brengt dit recept naar een hoger niveau. Door het te mengen met de quinoa krijgt die een warme smaak. Dit combineert heel goed met de ras el hanout kruiden rond de kikkererwten, en zo mogelijk nog beter met het gerookte paprikapoeder. Echt, als je dat laatste nog niet in huis hebt, sprint dan naar een supermarkt. Wat mij betreft absoluut onmisbaar in de keuken.

De quinoa is ook te vervangen door couscous (niet glutenvrij) of rijst. Verder is het toevoegen van fetakaas ook heel erg lekker (niet lactosevrij). Ook is de salade goed te gebruiken als vulling van een paprika of pompoen. En varieer vooral met de groenten die je toevoegt! Op die manier ontdek je vanzelf je favoriete combinaties.

Ik wens je alvast een heel fijne zomer en veel picknick-plezier 😀

Zomerse quinoa salade

Type: Lunch & diner, Salades
Tags: Glutenvrij, Lactosevrij, Plantaardig
Porties: 2 personen
Auteur: Jacoline

Ingrediënten

  • 130 gram kikkererwten (blik)
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • 100-150 gram quinoa
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 150 gram maïs (blik)
  • ½ komkommer
  • 2 handen snoep tomaatjes
  • 3 handen rucola sla
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 1 handje noten (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met een schone theedoek en meng met de kruien. Rooster ze in 15-20 minuten knapperig.
  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Laat het blikje maïs uitlekken. Was en snijd de overige groenten.
  • Laat de quinoa iets afkoelen en meng daarna de walnootolie erdoor. Meng nu de groenten met de quinoa en kikkererwten. Bestrooi eventueel met peper en zout.
  • Verdeel de rucola en quinoa over de borden. Bestrooi eventueel met gerookt paprikapoeder en verkruimel een handje noten over de salade.
  • Geniet!

Deel dit op social media

One thought on “VOEDZAAM | Zomerse quinoa salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *