VOEDZAAM | Snelle pasta met linzen

Pasta: een ideale maaltijd. Het is makkelijk en snel klaar te maken en het is gewoon heel erg lekker! Ten minste, dat vind ik nu de ik de perfecte kruiden heb gevonden. Zeker toen ik stopte met vlees eten, vond ik pasta al snel wat vlak smaken. Bovendien miste ik de bite die vlees kan geven aan een gerecht. Totdat ik op een dag linzen toevoegde omdat ik die over had van een ander gerecht. En sindsdien wil ik niet meer anders.

De kracht van deze pasta zit ‘m dus in de kruiden. Verwacht geen lange lijst met allerlei verschillende kruiden die je niet in de kast hebt staan. Koop gewoon de kruidenmix ‘Funghi Trifolati’ by Jonnie Boer (merk: Euroma). De aankoop is misschien een kleine hap uit je (studenten)budget, maar een potje gaat vrij lang mee en ik heb nog geen mix gevonden die deze smaak kan evenaren!

Ik gebruikte kikkererwtenpasta, maar dit is prima te vervangen door elke andere soort pasta die je maar kan bedenken. Omdat de hoeveelheid van een portie pasta kan verschillen per soort en hoeveel trek je hebt, adviseer ik je dit zelf in te schatten.

In het recept staat ook hummus (ja, echt, dat geeft de pasta een extra romige touch), verse basilicum en zonnebloempitten. Om heel eerlijk te zijn, eet ik deze pasta ook vaak genoeg zonder deze ingrediënten en ook dan is ‘ie heel lekker. Wil je wel eens uitpakken? Gebruik dan ook eens pijnboompitten.

Al met al een simpele pasta die toch heel lekker en vol smaakt. Daar wordt deze student wel blij van, en ik hoop jij ook!

Snelle pasta met linzen

Voorbereiding10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Type: Lunch & diner
Tags: Glutenvrij, Lactosevrij, Plantaardig
Porties: 4 personen
Auteur: Jacoline

Ingrediënten

  • 200-350 gram pasta
  • 1-2 eetlepels olie
  • 1 witte ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 gram champignons
  • 130 gram linzen (blik)
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1-2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 snuf peper en zout
  • 4 eetlepels hummus (optioneel)
  • 50 gram zonnebloempitten (optioneel)
  • 1 handje verse basilicum (optioneel)

Instructies

  • Verwarm een wokpan op het vuur en rooster de zonnebloempitten zonder olie totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de ui. Verwarm nu de olie in de pan en fruit de ui 1-2 minuten. Snijd ondertussen de overige groenten.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Roerbak de groenten totdat ze beetgaar zijn. Spoel ondertussen de linzen en laat ze uitlekken. Voeg de passata, peper, zout en Italiaanse kruiden toe aan de groenten. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de linzen toe aan de saus en laat 3 minuten mee warmen. Giet de pasta af en spoel om met warm water. Laat kort uitlekken.
  • Roer vlak voor het serveren de hummus deels door de saus. Verdeel dan de pasta, saus, zonnebloempitten en basilicum over de borden.
  • Geniet!

Extra opmerkingen

Het is ook lekker om 2 handen verse spinazie door de pasta te roeren. Doe dit vlak voor het serveren en meng daarna de hummus door de saus (stap 4). Laat de spinazie niet helemaal slinken.

Deel dit op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *