VOEDZAAM | Chocolade-vanille taart met swirl

Dit taartje is er één om heel blij van te worden. Een rijke chocoladesmaak in combinatie met zachte vanille. Met daarbovenop een zachte crème van cashewnoten. Afgetopt met zomerfruit en chocoladekrullen, echt een feestje.

Op deze foto zie je de swirl! : )

Die chocolade-vanille swirl maak je heel simpel door in het midden van de bakvorm de verschillende soorten beslag om en om te stapelen. (Dit is beter uitgelegd in stap 3.) Achteraf gezien maakte ik teveel lagen, waardoor de lagen in elkaar overliepen en in de helft van de taart het patroon niet meer terug te zien was. Ik schepte ongeveer één eetlepel beslag per keer in de bakvorm. In het recept heb ik dit aangepast, en staat er twee tot drie eetlepels per laag. Ik zou zeggen: probeer het gewoon! En stuur me vooral een foto als et lukt, dat vind ik echt heel leuk.

De hoeveelheden van de ingrediënten in dit recept zijn voor een kleine taart (16 cm). Dit doe ik altijd bewust, zodat ik niet teveel verspil als de eerste poging mislukt en zodat ik snel weer iets nieuws kan ontwikkelen. Wil je liever een grote taart, verdubbel dan alle hoeveelheden. De taart moet misschien iets langer bakken.

Ik hoop dat je weer geniet van het bakken! Zelf heb ik al een tijdje niet meer in de keuken gestaan door een combinatie van weinig energie en een drukke tijd op de universiteit. Ik hoop snel weer nieuwe recepten te bedenken. Als je nog verzoekjes hebt, laat het me dan vooral weten!

Chocolade-vanille taart met swirl


Voorbereiding15 min
Bereidingstijd35 min
Totale tijd50 min
Type: Taart & zoet
Tags: Glutenvrij, Lactosevrij, Plantaardig
Porties: 1 taartje (à 16 cm)
Auteur: Jacoline

Ingrediënten

  • 150 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 50 gram kokosolie
  • 80 gram kokosbloesemsuiker
  • 325 gram plantaardige melk
  • 1 theelepel fijngemalen koffie
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels vanillepoeder
  • 1 eetlepel baking soda
  • 1 eetlepel citroensap/azijn
  • 75 gram cashewnoten
  • 1 handje toppings naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout. Smelt de kokosolie en mix dat samen met de kokosbloesemsuiker en 250(!) gram plantaardige melk door het meel.
  • Vet de bakvorm in en/of bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag in twee delen. Mix door het ene deel de vanillepoeder en mix door het andere deel de fijngemalen koffie, cacaopoeder en 50 gram plantaardige melk.
  • Verdeel nu de baking soda en het citroensap over de twee beslagen en mix beide kort. Ga vanaf nu vlug te werk: schep twee tot drie eetlepels vanillebeslag in het midden van de bakvorm, spreid dit niet uit. Schep hier twee tot drie eetlepels chocoladebeslag op. Schep hier nu weer vanillebeslag op en werk zo verder totdat beide beslagen op zijn. Beweeg tussendoor eventueel een beetje heen en weer met de vorm zodat het beslag iets uitvloeit. Doe dit zeker op het einde, zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is.
  • Bak de taart in 35-40 minuten gaar. Laat goed afkoelen op een rooster. Laat de cashewnoten ondertussen 1 tot 2 uur weken in lauwwarm water.
  • Laat de cashewnoten uitlekken en blend ze vervolgens met 25 gram plantaardige melk en eventueel ½ theelepel vanillepoeder tot een crème. Verdeel dit over de bovenkant van de afgekoelde taart. Versier met toppings naar keuze.
  • Geniet!

Extra opmerkingen

De chocolade snippers maakte ik door met een kaasschaaf langs de zijkant van een (lactosevrije) chocoladereep te raspen.

Deel dit op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *