MOEDZAAM | Over mij

Overmij_pagina
Foto: Marinda Pierik fotografie

Ik ben Jacoline, een 21-jarige studente psychologie. Geboren in een klein dorp in Zuid-Holland en momenteel wonend in Limburg, het zonnige zuiden van Nederland. En na deze standaard introductie wil ik graag verder gaan met wie ik ben en waarom ik moedzaam.nl ben begonnen.

Al sinds ik me kan herinneren zitten er zinnen in mijn hoofd. Als kind stelde ik altijd vragen, aan mijn ouders of andere volwassenen en ook aan mezelf. Ook stond ik bekend om mijn “Ja, maar…” omdat ik alles van zoveel kanten probeerde te bekijken.

Halverwege het tweede jaar van mijn studie ging mijn gezondheid opeens hard achteruit. 2018 luidde ik in op de bank van mijn ouders, niet lang na een rondje naar de Spoed Eisende Hulp. Dit was het begin van een moeilijk jaar voor mij, met vele ziekenhuisbezoeken. Ik besloot om mijn ervaringen te gaan delen op Instagram, toentertijd onder de naam blond_en_gezond. Mede daardoor werd 2018 ook een ‘moeilijk maar mooi’ jaar.

Instagram werd een plek waar ik geïnspireerd raakte en geprikkeld werd om positief te blijven. Ik ontdekte meer dingen om minder ‘in mijn hoofd’ te zitten: wandelen, koken, bakken, fotograferen, lezen, koffiedrinken en schrijven.

Toen het jaar 2018 overging in 2019 kwam langzaam het besef dat ik behoefte had aan een andere vorm van het delen van mijn hersenspinsels. Mijn Instagram-feed zag eruit als die van een ‘gezonde foodie’ terwijl ik eigenlijk zóveel meer wilde delen.

Zo ontstond ‘moedzaam’. Een positieve woordspeling op ‘moeizaam’. Je leest hier mijn eerlijke verhalen, inzichten en gedachten. Soms misschien pijnlijk, maar vrijwel altijd met een positieve draai. Ik schrijf binnen de thema’s voedzaam, duurzaam, leerzaam, en bedachtzaam. Wat deze categorieën precies inhouden, kan je vinden via het menu bovenaan.

Moedig leven bekent voor mij leven in verbinding met jezelf en met de ander om van daaruit dappere keuzes te kunnen maken. Met een nuchtere en weldoordachte blik. Mijn doel is om jou te inspireren ‘moedzaam’ te leven. Ik hoop je hier terug te zien!

Liefs,
Jacoline

PS. Heb je een vraag? Stuur me gerust een berichtje op Instagram!